Thursday, October 28, 2010

Macam-macam cerita.




Salam. (entri ketiga)

Sedang makan puding jagung ni. Sedap. Sebab? FREE. Haha..

Ok pendek jek mukadimah aku malam ni. (Eley, cam la banyak sangat entri yang ko dah buat aina. Haha poyo.) Erm nak tau tak kenapa aku dapat puding free? Haa tu disebabkan aku pergi Majlis Tautan Mesra PERSADA Zon Tengah. Tau tak PERSADA tu apa? Haa meh aku bagi tau, Persada ni singkatan daripada Persatuan Anak-anak Felda. Ok siapa anak FELDA sila lah angkat lappy masing-masing. Haha. Bukan je dapat puding, tapi dapat nasi minyak, ayam merah dan acar. Eh cam ada kenduri la pulak. Ok stop.

PERSADA ni baru je lagi ditubuhkan bula 8 tahun 2010. Tahun ni lah. Tadi aku pergi dengan syuki dan khalijah. Thanks to both of you sebab sudi nak teman aku. Kasi ciuman terbang (flying kiss) sikit. Mmuah! Wakaka. Walaupun syuki dan khalijah ni bukan berasal dari anak-anak FELDA, malam ni diorang dah berasa macam mana kehidupan anak-anak FELDA. Betul kan korang? Angguk!
Tadi masa perjumpaan tu sedang berlangsung, ada la gangguan mata yang berlaku. Nak tau ape? Huh! Sakit hati aku. Boleh ada couple ni duduk depan aku. Tu aku tak kisah sangat. Yang paling aku kisah dan menyampah bila si awek nya ni beraksi macam nak bagi satu dewan audi tu tau yang dia ada pakwe. 'Sila jangan kacau pakwe aku. Jangan pandang dia ok'. Hoo gila ke apa. Benci wallaweh betul aku. Eh orang lain cam aku pon bercinta la, tapi jangan lah menunjuk sangat yang ko tu ada pakwe. Aku bukan cemburu ke hape, cuma besederhana la kan. Haaa kan da dapat dosa. Maaf.
Ceh! K. Tak mahu tambah dosa. Tamat. (Nak tahu cerita selanjutnya pasal perjumpaan tadi, sila pergi jenguk blog syuki ok.)

Tukar cerita lain pulak. Haa ni aku suka. Weh semua orang, tadi aku masak puding berkuah laici.   Nak makan beradab dengan suami la esok cadangnya. Al maklumlah kan hari jadi aku sedang berlansung dan bakal berakhir. Maknanya hari ni aku da nak masuk sehari kalau dilahirkan semula la. Hahaha. Btw, aku memang berumur 1 hari. Tapi 19 TAHUN 1hari. Hehehe. Tuo da den. So, aku pun buat la puding tersebut. Nak makan dengan geng-geng aku esok kat Proton City.

Cantik kan? PC, tunggu! Esok kami datang

Hmm. Mesti best kan. Tak sabar aku nak pergi. Ala orang yang tak pernah jejak kaki kat situ memang jakun sikit. Macam aku ni. Huahuahuahua. Nama jek dah dudk kat UPSI ni selama 3sem, tapi sekali pon aku tak pernah pergi. Eh eh, tak tak! Aku pernah pergi la. Dengan abang ngah aku. Tapi waktu tu da petang. Tak cantik sangat. Lagipun ramai burung sejoli sedang berpacaran. Jadi aku pon blah cepat la dengan abag aku tu. Boring.

Ok la, ni jela yang aku mampu nak taip. Macam mengantuk jek. Ni roomate aku tak de, merayap pergi rumah kawan dia. Haiyya. Haha takpe, aku sorang-sorang pon ok. Selamat tidur semua. Bubbye!

p/s :
. kuliah dah tamat. 
. Aku nak balik, tapi tak dapat kata putus lagi dari 2 orang hero aku tu. 
. kuchiwa. :(
.Assalamualaikum wbt

1 comment:

aku insan lemah said...

http://akuinsanlemah91.blogspot.com/2010/10/rehlah-proton-city.html

jom lyan..lalaa